Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen på nett. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av cookies i henhold til vår personvernpolicy. LES MER

Close

Oppskrifter

Risotto med fersk sopp, spekeskinke og næringsdrikk

Lag deilig risotto med sopp og spekeskinke - akkurat som i Italia! I oppskriften brukes Nutridrink Vanilje som gir en ekstra velsmakende risotto. Vel bekomme!

 

Antall porsjoner: 2
Forberedelsestid: 45min
Ingredienser: 
gul løk
½
fedd hvitløk
1
fersk sopp
100 gram
smør eller flytende margarin
1 ss
arborioris (risottoris)
2 dl
hvitvin
1 ½ dl
varm hønsebuljong (4 dl vann+)
5 dl
kyllingkraft
2 ss
Nutridrink Protein vanilje
2 dl
finrevet parmesanost
1 dl
skiver spekeskinke
4
salt
-
svart pepper
-
noen stilker timian til pynt
-
ev. noen ss trøffelolje
-
Fremgangsmåte: 
  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Del soppen i mindre biter.
  2. Fres løk, hvitløk og sopp i matfett til løken er blank (men ikke la den svi seg). Bland i risen og la det steke videre i noen minutter til.
  3. Hell over hvitvinen og la det småkoke i 2 minutter.
  4. Varm buljongen i en annen kasserolle. Spe risottoen med buljongen i løpet av ca. 15-17 minutter og rør en gang i blant.
  5. Tilsett Nutridrink Protein vanilje under omrøring de fem siste minutter og la det småkoke på lav varme. Rør om hele tiden. Bland i revet parmesanost. Ha på salt og pepper.
  6. Server risottoen sammen med spekeskinke, fersk timian og ev. noen dråper trøffelolje.
Del

Kjenner du igjen situasjonen?

Tror du at du eller noen du kjenner kunne hatt godt av å få optimalisert næringsinntaket? Snakk med apoteket ditt eller helsepersonell for videre veiledning.