Lag deilig risotto med sopp og spekeskinke - akkurat som i Italia! I oppskriften brukes Nutridrink Vanilje som gir en ekstra velsmakende risotto. Vel bekomme!
Antall porsjoner: 2
endif ?>
Forberedelsestid: 45min
endif; ?>

Ingredienser:
gul løk
½
fedd hvitløk
1
fersk sopp
100 gram
smør eller flytende margarin
1 ss
arborioris (risottoris)
2 dl
hvitvin
1 ½ dl
varm hønsebuljong (4 dl vann+)
5 dl
kyllingkraft
2 ss
Nutridrink Protein vanilje
2 dl
finrevet parmesanost
1 dl
skiver spekeskinke
4
salt
-
svart pepper
-
noen stilker timian til pynt
-
ev. noen ss trøffelolje
-
Fremgangsmåte:
- Skrell og finhakk løk og hvitløk. Del soppen i mindre biter.
- Fres løk, hvitløk og sopp i matfett til løken er blank (men ikke la den svi seg). Bland i risen og la det steke videre i noen minutter til.
- Hell over hvitvinen og la det småkoke i 2 minutter.
- Varm buljongen i en annen kasserolle. Spe risottoen med buljongen i løpet av ca. 15-17 minutter og rør en gang i blant.
- Tilsett Nutridrink Protein vanilje under omrøring de fem siste minutter og la det småkoke på lav varme. Rør om hele tiden. Bland i revet parmesanost. Ha på salt og pepper.
- Server risottoen sammen med spekeskinke, fersk timian og ev. noen dråper trøffelolje.