Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen på nett. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av cookies i henhold til vår personvernpolicy. LES MER

Close

Oppskrifter

Ovnsbakt laks med dill, tomat og bulgur

Ovnsbakt laks er noe av det beste som finnes. Laks er både godt og veldig sunt, og det finnes uendelige måter å tilberede den på. I denne oppskriften ovnsbaker vi laks med dill og tomat, og serverer med bulgur.  Vi bruker også Nutridrink Aprikos som gir en god og frisk smak på sausen. Vel bekomme!

Tilbehør
fersk dill
sitronbåter

Antall porsjoner: 2
Forberedelsestid: 45min
Ingredienser: 
Nutridrink Protein aprikos
2 dl
kremfløte
1 dl
konsentrert skalldyrkraft 1
1 ss
tomatpuré
2 ss
sambal oelek
1 ts
konsentrert sitronsaft på flaske eller fra fersk sitron
2 ts
fersk/fryst hakket dill
½ dl
laksefileter
2
cherrytomater
8
revet ost
¾ dl
porsjoner bulgur/byggris/cous- cous/ris
2
små grønne erter
1
salt
-
hvit pepper
-
Fremgangsmåte: 
  1. Sett stekeovnen på 150 C.
  2. Bland sammen Nutridrink Protein aprikos, kraft, tomatpuré, sambal oelek, sitronsaft og dill til en saus. Ha i salt og pepper.
  3. Legg laksen i en ildfast form og hell over sausen. Del tomatene fisken. Strø over revet ost. Gratiner laksen i ovnen i ca. 20-25 minutter. Samtidig koker du bulgur etter anvisningen på pakningen.
  4. Server laksen med bulgur og salat. Pynt med grønne erter, fersk dill og sitronbåter.
Del

Kjenner du igjen situasjonen?

Tror du at du eller noen du kjenner kunne hatt godt av å få optimalisert næringsinntaket? Snakk med apoteket ditt eller helsepersonell for videre veiledning.