Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen på nett. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av cookies i henhold til vår personvernpolicy. LES MER

Close

Oppskrifter

Lapper med rogn, dill og rømme

Lag deilige lapper med rogn, dill og rømme til middag.  I oppskriften brukes Nutridrink Vanilje som gjør lappene ekstra sunne og gode. Vel bekomme!

Tilbehør 
2 dl rømme eller crème fraiche
150 gram rogn
1 rødløk
1 sitron
knippe dill
ev. røkt/gravet laks som tilbehør

Til steking 
3 ss smør eller flytende margarin

Antall porsjoner: 4
Forberedelsestid: 60min
Ingredienser: 
gjær
15 gram
Nutridrink Protein vanilje
2 dl
matfløte
½ dl
salt
½ ts
egg (eggeplomme og eggehviten separeres)
1
bokhvetemel
1 ½ dl
hvetemel
1 dl
fløte
¾ dl
Fremgangsmåte: 
  1. Varm Nutridrink Protein vanilje og matfløte i en kasserolle til det fingervarmt (37 C).
  2. Smuldre gjæren i en skål og hell over den lunkne væsken. Rør ut gjæren.
  3. Tilsett salt, eggeplomme, bokhvetemel og hvetemel. Rør godt til du har en jevn røre uten klumper. Tilsett fløten og rør om. La det stå og gjære i 25 minutter. Imens gjør du klart tilbehøret.
  4. Skrell og finhakk rødløken, skjær sitronen i båter og renn av rognen i et dørslag. 5. Visp eggehviten stiv og vend den inn i røren. Stek lappene i smør på en takke eller stekepanne i noen minutter på hver side.
  5. Server lappene med det gode tilbehøret.
Del

Kjenner du igjen situasjonen?

Tror du at du eller noen du kjenner kunne hatt godt av å få optimalisert næringsinntaket? Snakk med apoteket ditt eller helsepersonell for videre veiledning.